Hvordan var det nu reglerne til fisk var?

Kortspillet fisk er en absolut klassiker og et spil de fleste har spillet som børn. Det er et spil, som er underholdende for både børn, ældre og alle herimellem. Reglerne er simple, hvilket gør, at alle kan være med, og spillet kræver ikke andet end et almindeligt sæt spillekort og godt humør.

Genoplev spillet fra din barndom, og saml familien eller vennerne til et hyggeligt og underholdende spil fisk og genopliv barndomsminderne. Læs mere her om spillets regler og muligheder.

Hvad går kortspillet ud på?

Fisk er et af de mest enkle kortspil, du kan finde, hvis du gerne vil spille kortspil. Det handler helt grundlæggende om at samle på stik. Når alle kort er brugt, er spillet slut, og den der har samlet flest stik har vundet.

For at klare dig godt i fisk, kræver det, at du er god til at bruge din hukomelse og huske hvad der er sket tidligere i spillet. Det er nemlig en klar fordel for dig, hvis du kan huske, hvad dine modspillere sidder med, og hvad de samler på.

Reglerne til fisk

Regler til fisk er heldigvis rimelig lette.

Spillet foregår på den måde, at hver spiller sidder med syv kort på hånden, og resten af kortene spredes ud i en bunke på midten af bordet.

Så handler det om at forsøge at samle sine stik – f.eks. alle firene. Dette sker ved, at du spørger efter et kort hos den modstander, du tror sidder med det. Hvis du eksempelvis spørger en modspiller om damer, skal personen give dig alle sine damer. Hvis dette lykkes og du får et kort, er det din tur igen.

Hvis personen, du spørger, ikke har, hvad du mangler, siger personen ”fisk”. Dette betyder, at du skal trække et nyt kort fra midten af bordet også kaldet fiskedammen.

I kan enten vælge at spørge på tur, eller I kan gøre det således, at det er den person, der lige er blevet spurgt, der må spørge som den næste.

Spillet slutter, når alle kortene i ”fiskedammen”, altså på bordet, er blevet trukket. Personen med flest stik har da vundet spillet.

Som du kan læse dig til er det altså et super let og børnevenligt spil som hele familien kan være med til at spille, og det er en god måde at introducere dem til gode spilmanere, og den vidunderlige verden som det at spille kortspil er.