Sådan kommer du i gang med dating igen

 
Uanset om du har været væk fra markedet i et par uger, måneder, år eller årtier, er det ikke let at komme tilbage derude, især hvis du ikke er sikker på, hvordan du begynder igen. Sund fornuft kan opfordre dig til at være sårbar, åbne dig for mulig afvisning og være okay med tanken om at kysse et par frøer i færd med at finde en kompatibel partner.

Den blotte tanke om at gå ud på en date efter en hård sammenbrud eller skilsmisse kan fremkalde følelser af angst. Fordi hvor begynder du overhovedet? Tilmeld dig en datingapp? Bruge en matchmaker? Skrive til Baltiske kvinder i deres DM? Teoretisk set kunne nogen af ​​disse strategier fungere, men for at hjælpe dig med at føle dig ekstra sikker på din intention om at lære at begynde at date igen, vil vi her komme med nogle gode råd. 

Luk døren for tidligere forhold

Måske det siger sig slev, men før du vender tilbage til dating poolen, skal du være over dine tidligere forhold, så du officielt kan lukke dette kapitel i dit liv. Uden at tage dette forudsætningstrin for at finde nye forbindelser risikerer du enten at sidde fast i fortiden eller bringe den følelsesmæssige bagage med dig på dine dates.

Hvad er det du vil?

Begyndende ikke at date før du er klar over, hvad du leder efter i en partner. Det er som at køre rundt uden at vide, hvor du skal hen. Inden du går ud på din første date, anbefaler vi at du bliver klar over dine ikke forhandlende behov i en partner og til et forhold. Der er dog stor forskel på behov og ønsker, hvor behov er, hvad du rent faktisk har brug for, for at forholdet ikke mislykkedes. Disse kan omfatte at føle sig sikker, sexet og set og i stand til at deltage i tovejskommunikation. Ønsker, såsom fysiske egenskaber, er for eksempel kirsebæret på toppen.

Tag dig god tid – men ikke for meget tid

At skynde sig at date igen, inden du virkelig er klar, er ikke en opskrift på succes. Du holder muligvis stadig fast på negative følelser fra dit tidligere forhold, der kan komme på tværs af dine dates. Så vær ikke bange for at tage dig tid med at komme tilbage. Når det er sagt, vent ikke for længe. Ikke at være parat endnu kan hurtigt bare blive en undskyldning, der holder dig tilbage fra din romantiske fremtid og skæbne. Nogle af os føler os ensomme i vores kasse, men vi bliver så komfortable, at vi er bange for at forlade den. Så giv dig selv en deadline og gør dit bedste for at holde fast ved den.