Når kollegerne skal lave noget sjovt sammen

Når kollegerne skal lave noget sjovt sammen kan det være mange ting, der bliver talt om, planlagt og arrangeret. Der findes mange team-building aktiviteter alt fra hytteture, til action præget aktiviteter og til noget mindfulness til dem, der vil den anden vej, altså kigge ind i stedet for at kigge ud. En helt anden ting man kan gøre er at lave mad sammen, det er også en sjov måde at være sammen på, som både kræver samarbejde, kreativitet og god kommunikation så retten bliver som forventet. Derfor er kokkeskole til virksomheder et godt bud til team-building og aktivitet til dit næste arrangement. 

Mad med humor

At tage på kokkeskolen hele virksomheden sammen kan gøres til noget sjovt og spændende for alle på holdet. Uanset om man er god til at lave mad, eller om man aldrig står i et køkken, så er dette en sjov aktivitet, som alle kolleger kan være med på fra start til slut og hvor man bliver rystet godt sammen. For eksempel kan man dele opgaver ud imellem sig, så de ’dygtigste’ i køkkenet laver de sværeste ting og de ’dårligste’ laver de nemme ting. At lave en eller flere retter kræver også at der er nogen, der skræller kartofler, gulerødder og pastinakker.

Dækker bord og pynter op, og rydder op efter alle de ting, der bliver brugt i køkkenet løbende mens man laver maden. Man ser en anden side af sine kolleger, når man træder ud af rammerne og laver noget helt andet end man plejer. Fagligheden træder i baggrunden og ligeledes gør anciennitet og alder fordi det nu drejer sig om noget helt andet end det, som man normalt taler om og holder møder omkring.

Lær hinanden at kende på en ny måde

Når man laver team-building på sin arbejdspladser lærer man sine kolleger at kende på en anden måde og det bidrager rigtig meget til fællesskabet. Man kan have nogle kolleger, som man normalt ikke taler så meget med eller ikke kender så godt, eller lige frem ikke har lagt så meget mærke til, som man lige pludselig lærer at kende på en anden måde og måske udvikler det sig til et bedre kollegialt sammenspil på kontoret og arbejdspladsen, fordi afstanden er blevet mindre og man lige pludselig ser, at man taler eller griner godt sammen og har det godt sammen. Det vil helt naturligt smitte af på fællesskabsfølelsen på jobbet og på det generelle arbejdsmiljø.