Rejseguide: Tjekkiets Hovedstad Prag

Der er intet at sige til, at rejsefeberen raser over os i kølvandet på corona-pandemien, som pludseligt omvendte vores alles liv på den ene eller den anden måde. Men eftersom at corona-pandemien er kommet mere under kontrol, så er det også blevet nemmere at gøre det, som folk nok har savnet mest – nemlig at rejse. Verden er begyndt at åbne mere op igen, og det betyder altså også at mulighederne for at rejse er blevet større.

Der er jo så intet at sige til, hvis man er lidt påpasselig i forhold til at rejse, og måske har man ikke helt mod på at tage på de helt lange ture, og derfor kan det være godt at starte ud med Europa, som altså også byder på nogle ret så fantastiske – men tit glemte feriedestinationer.

Tjekkiets hovedstad Prag er altid en sikker vinder, og vi har udarbejdet en rejseguide til dig, hvis du overvejer at tage til Prag. 

Information om Prag

Ferie i prag er en rigtig god destination at tage til, da det ikke er langt fra Danmark, men stadig ligger tilpas langt væk, så man kan få en rigtig god ferie ud af det. Prag er den største by i Tjekkiet med lidt over 1,3 millioner mennesker, og byen er altså forholdsvis stor. 

Prag befinder sig på Unesco’s verdensarvs liste, grundet Prags seværdighede og gamle bygninger, som man kan bruge mange timer på at gå på opdagelse i. Prag har en ret så berømt borg. Prags borg ligger på et højdedrag tæt ved Vltava i Prag. Borgen befinder sig nordvest for bydelen Malá Strana og øst for Hradčany. Prags borg har gennem mere end tusind år været hjemsted for statsoverhoveder: Bøhmiske konger, tysk-romerske kejsere, tjekkoslovakiske præsidenter og senest Tjekkiets præsidenter. Hvis man er interesseret i historie, så er Prag altså en oplagt mulighed at besøge. 

Klimaet i Tjekkiet minder meget om det danske klima, men der kan blive ret så varmt i prag, hvis man tager afsted i sommermånederne – omend er man dog højst sandsynligt sikret fantastisk vejr! 

Det er forholdsvis billigt at leve i Tjekkiet og Prag, og man får meget for sine penge. Prag skulle eftersigende faktisk være så billig at leve i, at det er svært at tro på. Det er billigt at shoppe, men det er også billigt at spise. Man kan også finde hoteller og hostels til fordelagtige priser. 

Med andre ord, så er Prag altså bare en sikker vinder!